hbž

Helikopter gasi požare kod Drvara, vatrena linija duga više desetaka kilometara

Helikopter Oružanih snaga
28.08.2017.
u 13:28

Hercegbosanska županija ponovno je suočena s većim intenzitetom požara. Jedan od njih je i požar kod Drvara oko kojega su požari na tri lokacije, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Livno.

U nedjelju je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine gasio požar koji je prijetio naselju Podovi i visokoj ekonomskoj šumi. Požar kod Drvara i dalje je aktivan, vatrena linija duga je više desetaka kilometara, helikopter je u ponedjeljak nastavtavio gasiti požar.

Također, požar je aktivan na području Jadovnika koji se i dalje širi.

Na području Kamenice kod Drvara požar je lokaliziran, dok se požar na području Zvizdaje kreće u smjeru Bosanskog Grahova i Drvara, a teren je miniran, rekao je načelnik Drvara Goran Broćeta.

Požare kod Drvara u subotu je obišao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić.

Požar između Glamoča i Kupresa na području Vitoroga kontroliraju djelatnici šumarija iz te dvije općine kako požar ne bi ušao u visoku šumu.

Na predjelu Paklina iznad Šujice gori trava i nisko raslinje. U nedjelju je u livanjskog općini iznad sela Lipa i Čuklić u podnožju Kamešnice izbio požar koji je ugasilo Vatrogasno društvo iz Livna i na tom mjestu gorjela je trava.

Prema informacijama iz Operativnog centra županijske Civilne zaštite na području naselja Bastasi, između općina Bosansko Grahovo i Livno požar je i dalje aktivan. U nedjelju je u tom požaru izgorjela štala i sijeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije