PREDSJEDNIK VLADE HNŽ

Herceg: Hvala vam na odgovornosti, smirenosti, razumu i hrabrosti

17.04.2020.
u 15:20

Predsjednik Vade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg obratio se u petak pismeno sugrađanima zahvaljujući im na odgovornosti  i strpljivom poštivanju zapovijedi i svih mjera koje je ta vlada i Županijski stožer civilne zaštite donio u povodu novonastale situacije uvjetovane pandemijom koronavirusa covid-19.

Istodobno, premijer je uputio ohrabrujuću poruku žiteljima HNŽ-a da je spriječeno naglo širenje bolesti i da već nekoliko dana stagnira boj novooboljelih, najavljujući, nastavkom tog trenda, i mogućnost ublažavanja donesenih mjera.

"Pojava koronavirusa (Covid-19) drastično je promijenila naše živote i svakodnevne navike. Punih mjesec dana živimo u rijetko viđenim okolnostima i ugroženi smrtonosnom epidemijom primorani smo na najmanju moguću mjeru svesti kontakt s djecom, roditeljima, prijateljima, susjedima ... , odustati od posla, ali i od svakodnevnih prijateljevanja. Ipak, upravo zato što podnosimo toliku žrtvu, stanje držimo pod nadzorom. U ovom trenutku, spriječeno je naglo širenje bolesti i već nekoliko dana stagnira broj novooboljelih. Svi se pitamo koliko će ovo trajati, kako i kada će se završiti ... ? No, ne usuđujem se to predviđati, jer znam da je i dalje sve na nama, na svakome od nas ponaosob, na našoj i svijesti i savjesti", poručio je u pismenom obraćanju predsjednik Vlade HNŽ-a. 

On podsjeća da su sve donijete  mjere utemeljene isključivo na prijedlog struke, te da će sve buduće mjere, poglavito one o njihovu mogućem ublažavanju, također donositi isključivo prema mišljenju i preporukama struke.

"Vlada HNŽ-a proglasila je stanje nepogode 17. ožujka i, zajedno s tada aktiviranim Županijskim stožerom civilne zaštite, uradila posao u borbi s Covid-19. Uvelike smo pomogli opremiti covid-bolnicu SKB-a Mostar, prvu takvu ustanovu u cijeloj BiH. Stalno financijski, te medicinskom i zaštitnom opremom pomažemo naše bolnice i domove zdravlja, radimo na terenu, koordiniramo aktivnosti, donosimo i provodimo zapovijedi. Upravo zahvaljujući brojnim pravodobno donesenim mjerama, ograničenjima, u prvom redu onim o zabrani kretanja noću i zabrani napuštanja mjesta pribivanja, minimalizirani su kontakti između građana i zaustavljeno masovno širenje virusa, koje bi bilo pogubno", podsjetio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Naši liječnici i stručno osoblje iz svih aktivnih branši, napominje Herceg, u neprekidnom su komuniciranju i radu već punih mjesec dana, podsjetivši da je uspostavljan isustav kriznoga komuniciranja, kako bi građani bili na vrijeme informirani o svim novostima i promjenama u Županiji,

On se zahvalio građanima na strpljivosti i odgovornosti u poštivanju donesenih mjera.

"Vama, žiteljima HNŽ-a, zahvaljujem na odgovornosti, smirenosti, razumu i hrabrosti. Hvala Vam što ste prepoznali i shvatili razinu opasnosti i potrebe da, zbog zdravlja i života svih nas, prihvatite i podržite uvedene mjere! Hvala Vam na tomu što ste pomogli i pomažete u suzbijanju ove nepogode!", poručio je predsjednik Vlade HNž-a.

Pozvao je, međutim, i dalje na ozbiljnost, odgovornost, strpljenje i, prije svega, na poštivanje zapovijedi i svih donesenih mjera, ali i ublažavnje mjera ako trend oobljenih krene opadati.

"Ako se stanje na terenu nastavi kretati ovom krivuljom, ako broj oboljelih nastavi stagnirati i krene opadati, uskoro ćemo početi vraćati život u normalne tijekove, a onda nas čeka borba za oporavak koja neće biti laka, ali, kao i uvijek, idemo naprijed – korak po korak!" naveo je uz ostalo, u svom pismenom obraćanju sugrađanima predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije