sastanak

Herceg i Bošković razgovarali o suradnji Vlade HNŽ-a i Općine Stolac

sdsf
07.03.2017.
u 14:54

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg prigodom susreta s načelnikom općine Stolac Stjepanom Boškovićem čestitao mu je na još jednom mandatu na čelu te hercegovačke općine.

Herceg i Bošković u Mostaru su razgovarali o suradnji Županije i Općine, posebice se osvrnuvši na projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava "Dubravska visoravan" koji dijelom obuhvaća i općinu Stolac, kao i poboljšanje prometne infrastrukture, s posebnim naglaskom na izgradnju magistralne ceste Stolac – Neum.

Herceg je iskazao spremnost da Vlada HNŽ-a, u sklopu svojih mogućnosti, podupre i te, ali i druge projekte od značaja za stolačku općinu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a.

Također je istaknuto kako je Vlada kroz projekt energetske učinkovitosti obnovila Osnovnu školu u Crnićima, a za izgradnju športske dvorane u sklopu te škole već je izdvojila 100 000 maraka.

Vlada je na sebe preuzela i obvezu financiranja prijevoza učenika, koji je Općini Stolac, ali i drugim općinama u HNŽ-u, ranijih godina predstavljao ozbiljan financijski teret, dodao je Herceg, naglasivši kako će Vlada nastaviti podupirati manifestacije koje su od značaja za Stolac, kao što su srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" i sajam Hercegovački plodovi Mediterana, koji prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Načelnik Bošković zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama upućenim u povodu još jedne izborne pobjede, istaknuvši kako vjeruje u nastavak dobre i još snažnije suradnje Općine Stolac i Vlade HNŽ-a.

''Koristim ovu prigodu da Vama i svim članovima Vlade zahvalim na potpori i razumijevanju koje iskazujete za potrebe Općine Stolac, uvjeren u to kako ćemo i ubuduće zajedničkim naporima, ali uz razumijevanje viših razina vlasti, u Općini Stolac završiti nekoliko iznimno bitnih projekata na dobrobit svih građana naše općine'', kazao je načelnik Bošković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije