sastanak

Herceg i Del Vechio o snažnijoj suradnji HNŽ-a s županijama u Hrvatskoj

Herceg
03.03.2016.
u 21:12

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, primio je u svom uredu NJ.E. Ivana Del Vechia, veleposlanika Republike Hrvatske u BiH u pratnji Stanka Cmrečnjaka, opunomoćenog ministra u Veleposlanstvu RH u BiH.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji s posebnim osvrtom na stanje gospodarstva i mogućnosti snažnije gospodarske suradnje Hercegovačko-neretvanske županije sa županijama u Republici Hrvatskoj.

Turizam, poljoprivreda, energetika, ali i druge grane gospodarstva  prostor su gdje je moguća još bolja suradnja, istaknuto je tijekom sastanka, prenosi Prvi.tv

Predsjednik  Herceg upoznao je veleposlanika Del Vechia s radom Vlade i općim stanjem u Županiji, ističući kako u sljedećem razdoblju očekuje snažniju suradnju, osobito na pripravi zajedničkih projekata koje je moguće financirati u sklopu prekogranične suradnje. Iskustva Republike Hrvatske u ovoj oblasti sigurno će nam dobro doći u našim nastojanjima da kvalitetno pripravimo programe koje želimo financirati iz EU fondova.

Kazao je, također, kako će Vlada intenzivirati aktivnosti  na donošenju potrebnih propisa koji će biti značajnije prilagođeni gospodarstvenicima i koji će investitorima omogućiti realiziranje poslovnih ideja, uz što manje administrativne prepreke.

Veleposlanik Del Vechio izrazio je spremnost da Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH zajedno s predstavnicima Hercegovačko – neretvanske županije radi na povezivanju sa županijama u Republici Hrvatskoj, kako bi se prenijela pozitivna iskustava hrvatskih županija u korištenju sredstava iz predpristupnih EU fondova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije