susret u vladi hnž

Herceg i Dobroslavić o Jadransko-jonskoj cesti, projektu Gornji horizonti, vodoopskrbi u Ravnom.....

14.09.2020.
u 17:24

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je danas župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića.

U otvorenomu i prijateljskom razgovoru o mnogim temama, razmatrana je suradnja ove dvije županije poglavito kada je u pitanju prometna povezanost i suradnja u sklopu IPA prekograničnih projekata, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Razgovarano je i o Jadransko-jonskoj cesti, projektu Gornji horizonti kao i o pitanjima vodoopskrbe na području općine Ravno i odvodnje otpadnih voda s Ivanice.

Herceg je upoznao župana Dobroslavića o tomu kako je Vlada, pored borbe s epidemijom, intenzivno radila i na osmišljavanju  mjera pomoći gospodarstvu.

''Na tom tragu, Vlada je usvojila Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ (tzv. Korona zakon) putem kojega će gospodarstvu pomoći s više od 9 milijuna KM, s ciljem očuvanja radnih mjesta'', kazao je predsjednik Herceg.

''Zahvaljujem na današnjemu prijamu, koji je još jedna potvrda izvrsne suradnje naše dvije županije. Niz je zajedničkih projekata kojima želimo unaprijediti uvjete življenja za građane s obje strane granice. Želim vjerovati u to kako će „korona kriza“ uskoro biti iza nas i kako ćemo se, još snažnije, moći posvetiti realiziranju započetih i osmišljavanju novih projekata za dobrobit svih građana naše dvije županije'', zaključio je župan Dobroslavić.

Na kraju sastanka iskazana je obostrana spremnost za suradnjom i razmjenom iskustava u nastojanjima da se što uspješnije štiti zdravlje građana i zaustavi širenje koronavirusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?