mostar

Herceg i Fernandez razgovarali o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša

Herceg
01.06.2016.
u 10:54

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, danas je u svom uredu primio Eladia Fernandeza Galiana, direktora Odjela za demokratske inicijative Vijeća Europe.

Direktor Fernandez  sudjeluje  zajedno s predstavnicima 40 zemalja potpisnica Bernske konvencije Vijeća Europe na radnom sastanku o temi ''Klimatske promjene i njihov utjecaj na biološku raznolikost i društveno - gospodarske razlike'', koja se održava u Mostaru.

Predsjednik Herceg zahvalio je direktoru Fernandezu na tomu što su za ovaj značajan skup o prevažnoj temi odabrali upravo Grad Mostar i Hercegovačko- neretvansku županiju.

Budući da se predsjednik Herceg značajan dio svog života kao znanstvenik i bivši federalni ministar okoliša i turizma bavi upravo i ovim temama, tijekom razgovora  obostrano je  ukazano na potrebu zaštite okoliša i prirode, osobito zaštite ugroženih staništa i osjetljivih vrsta biljnog i životinjskog svijeta.

''Hercegovačko- neretvanska županija sa svoja dva parka prirode, Hutovo blato i Blidinje, te svjetski poznatom špiljom Vjetrenica učiniti će sve da se sukladno Bernskoj konvenciji zaštite divlje vrste i prirodna staništa, te će intenzivno surađivati sa svim potpisnicama Konvencije kako bi se pojačala učinkovitost mjera za zaštitu migratornih vrsta'', zaključio je predsjednik Herceg, koji je na kraju susreta direktoru Fernandezu uručio knjigu ''Okoliš i održivi razvoj'', kojoj je autor, a koja između ostalog govori i o ovim temama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije