posjet Čapljini

Herceg i Vidić o nekoliko strateških projekata u Čapljini

16.09.2019.
u 17:01

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u ponedjeljak je boravio u službenom posjetu gradu Čapljini gdje s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem razgovarao o suradnji i zajedničkom realiziranju nekoliko strateških projekata na području Čapljine.

Ulaganje u obrazovanje, mlade ljude kao i ulaganje u obrazovne institucije Gradska uprava Čapljina upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih prioriteta te je gradonačelnik Vidić posebno naglasio projekt ulaganja u obrazovne institucije.

To su između ostalog projekt energetske efikasnosti Srednje škole Čapljina te obnova škole na Domanovićima u kojima je Vlada HNŽ-a financijski značajno pomogla, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Gradonačelnik Vidić spomenuo je i projekte vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i vodovod za tehničku vodu naselja Bivolje Brdo, za koje je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a izdvojilo značajna sredstva.

Tu su još mnogobrojni projekti koji se rade u Čapljini poput deponije Ada i Gospodarske zona Zvirovići, a u kojima županijska vlada također ima značajan doprinos.

Herceg je ovom prigodom iskazao spremnost Vlade HNŽ-a da zajedno s jedinicama lokalne samouprave radi na stvaranju boljih uvjeta življenja za sve građane.

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović koji je također pozdravio rad i napore gradske vlasti te istaknuo kako će njegovo ministarstvo i dalje biti potpora Čapljini kao i svim drugim općinama i gradovima u HNŽ-u.

Gradonačelnik Vidić kazao je kako je ova današnja posjeta predsjednika Hercega i ministra Jovića samo jedan segment njihove suradnje.

"Svakako da smo danas na sastanku napravili jedan rezime onoga što se od projekata realiziralo na području grada Čapljine, a za koje je Vlada HNŽ-a bila isključivi financijer ili sufinancijer. Radi se o nekoliko višemilijunskih projekata", kazao je Vidić.

Nakon radnog sastanka Herceg i Vidić obišli su Osnovnu školu Domanovići, Osnovnu školu Čapljina, kao i Srednju školu u Čapljini, gdje su učenicima i prosvjetnim djelatnicima zaželjeli sretan početak nove školske godine.

"Obrazovanje je bilo i bit će u vrhu prioriteta moje vlade, a to najbolje potvrđuju konkretni pokazatelji. Podsjetit ću na to kako smo uspješno riješili radno-pravni status prosvjetnih djelatnika (tehnološki višak), tako da unatoč brojnim poteškoćama niti jedan djelatnik nije ostao bez posla", istaknuo je tom prigodom Herceg.

Dodao je kako Vlada brine i o prijevozu učenika, stipendiranju i smještaju studenata, te uvođenju asistenata u nastavu, jer ulaganje u prosvjetu je, kako kaže, ulaganje u budućnost.

"Uvjeren sam u to kako sve ovo neće biti uzaludno i kako će se sve veći broj mladih ljudi odlučiti ostati ovdje i stečenim znanjem pomoći smanjenju nezaposlenosti i gospodarskom rastu kao temelju boljih ukupnih prilika u našoj županiji", zaključio je Herceg, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?