Herceg kod hrvatske ministrice turizma i športa

Zajedničkim turističkim projektima povezati jadransku obalu i Hercegovinu

24.01.2022.
u 15:30

Na tragu već uspostavljene komunikacije i dobre suradnje, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg boravio je danas u službenomu posjetu kod ministrice turizma i športa Republike Hrvatske Nikoline Brnjac.

Razgovarali su o mogućnostima realizacije konkretnih projekata, kroz institucionalno jačanje suradnje. Naglašeno je kako postoji iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenoga turističkog proizvoda koji bi povezao jadransku obalu sa zaleđem, u širemu hercegovačkom prostoru, s naglaskom na turistički potencijal i prepoznatljiva odredišta u HNŽ-u.

''Bogato iskustvo Republike Hrvatske od iznimne nam je važnosti i osobito je primjenjivo u unaprjeđenju djelovanja turističkih zajednica, aktivnoj promociji turističkih potencijala, planskoj izradbi visokokvalitetnih turističkih materijala, nastupima na međunarodnim sajmovima, konferencijama, kongresima, izložbama… U tom kontekstu želim naglasiti kako ćemo našu suradnju u turizmu na osobit način konkretizirati u sklopu ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru gdje ćemo zajednički nastupiti. Također, što držim osobito bitnim i u čemu se HNŽ-a već pozicionirala kao pouzdan partner, od iznimnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija projekata prekogranične suradnje, posebice u našim pograničnim područjima, u čemu se otvaraju nebrojene mogućnosti, s preduvjetima poput transfera znanja, razmjene stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu je ministrica Brnjac najavila nesebičnu potporu'', komentirao je Herceg, pozvavši hrvatsku ministricu turizma i športa u uzvratni posjet Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Vizija se zasniva na organiziranju zajedničkih događaja kroz ideju rebrendiranja Hercegovine kao turističkoga odredišta, razvijanje cjelogodišnjega aktivnog turizma u svim suvremenim turističkim granama i smjerovima, razvijanju postojećih i osmišljavanju novih turističkih staza, također i potpori stalnoj nadgradnji izobrazbe svih pojedinaca u turističkomu sektoru'', dodao je Herceg.

Ministrica Brnjac je posjet prvoga čovjeka izvršne vlasti u HNŽ ocijenila korisnim i konstruktivnim, najavivši snažan angažman u pomoći ovomu prostoru u razvitku i snažnijemu  globalnom brendiranju njegovih brojnih turističkih potencijala. I sama je iskazala želju i spremnost za snaženjem prekogranične suradnje i, u tomu smislu, iskorištenje financijskih mogućnosti koje Europska unija nudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?