predsjednik Vlade HNŽ

Herceg otvorio ''PR days Mostariensis''

Herceg
29.11.2016.
u 12:42

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, danas je prigodnim obraćanjem na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvorio prvu Međunarodnu znanstveno – stručnu konferenciju ''PR days Mostariensis''.

Govoreći pred velikim brojem uglednih stručnjaka s područja odnosa s javnošću, gostiju i studenata Filozofskog fakulteta, predsjednik Herceg se kratko osvrnuo na  nezaobilaznu ulogu i značaj Odnosa s javnošću u današnjem društvu.

''Iznimno značenje je u tomu što se odnosima s javnošću prilazi, prije svega, sa znanstvene strane, upravo to i jest posebna vrijednost Konferencije, dakle, nakana da se odnose s javnošću u suvremenu dobu znanstveno pozicionira i tretira'', kazao je predsjednik Herceg, te dodao ''Jednako je vrijedno naglasiti i to kako se Konferencijom propituje tako potrebna korelacija - znanstvenoga i praktičnoga, stoga bi jedan od poglavitih ciljeva trebao biti objektivno sagledavanje toga odnosa između znanstvenoga tumačenja i praktičnog djelovanja, odnosno između znanstvenih teoretičara i praktičara''.

Studente Filozofskog fakulteta koji su  za svoj životni poziv odabrali novinarstvo i odnose s javnošću, predsjednik Herceg pozvao je da s pozornošću prate izlaganja tijekom dvodnevne konferencije, jer imaju privilegiju učiti od nekolicine najuglednijih stručnjaka iz ove oblasti.

''Mladim ljudima i studentima iz ove i srodnih znanstvenih grana do kraja treba približiti, oslikati i projicirati što ih čeka u njihovu praktičnu radu u struci i u primjeni naučenoga u zbilji i u pretežno skromno educiranom okružju što se tiče razumijevanja ove vrste društvenog angažiranja'', kazao je predsjednik Herceg.

''Konferencija ''PR days Mostariensis'' svojim prerastanjem u tradicionalnu anticipira sve ono što će svoje prave vrijednosti iznjedriti i dati u godinama pred nama, prije svega u i na korist onima koji će se u svakodnevnoj praksi nositi i susretati s mnoštvom društvenih izazova i kušnji, kao i golemu broju recipijenata koji će biti u prigodi procjenjivati nove dosege u domeni odnosa s javnošću, uz - što je velika nada i očekivanje - tako potreban odmak od dosad prevladavajućih predrasuda i stereotipa, koji su, pretežno, bili negativna predznaka'', zaključio je predsjednik Herceg.


Inače, na konferenciji koju organiziraju Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, agencija Media res i Udruga studenata odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta PRUMO izlagat će stručnjaci i praktičari odnosa s javnošću: prof. dr. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti Zagreb, prof. dr. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta u Mostaru, dr. Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment – Zagreb, mr. sc. Alisa Vrabac, Krešimir Macan, founder i CEO, Vesna Beganović, founder i CEO VIAMEDIA Sarajevo, doc. dr. Đorđe Obradović, pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?