Predsjednik Vlade HNŽ

Herceg primio japanskog veleposlanika

11.10.2017.
u 17:02

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u posjet japanskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawu s kojim je razgovarao o aktualnim političkim prilikama u BiH i HNŽ-u, te aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a za sljedeće razdoblje.

Istaknuta je nužnost promijene ustava na svim razinama u BiH, kao i promjene Izbornog Zakona koji će relaksirati odnose u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Bez promijene Ustava i Izbornog zakona, Bosna i Hercegovina teško može računati na ubrzani put prema Europskoj uniji", kazao je Herceg, istaknuvši kako svako odlaganje tih izmjena dodatno usložnjava političke prilike u zemlji.

Govoreći o mogućnostima suradnje HNŽ-a i Japana, Herceg je istaknuo kako prostor za snažniju suradnju vidi na području poljoprivrede i obnovljivih izvora energije.

Veleposlanika Ogawu pozvao je da, sukladno svojim ovlastima, poduzme dodatne napore s ciljem ostvarivanja kontakata koji će za rezultat imati konkretnu gospodarsku suradnju.

Japanski veleposlanik zahvalio je Hercegu na srdačnom prijamu, istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Veleposlanstva Japana s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovina na svim razinama.

Posebno se osvrnuo na turističke potencijale HNŽ-a prepoznatljive građanima Japana, ističući kako vjeruje u to da će, uz turizam, ovaj prostor s Japanom značajnije povezati i gospodarska suradnja u drugim područjima.

Inače, današnjem sastanku nazočili su i šef ekonomskog odjela Veleposlanstva Japana Kunihiko Yasuda, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović i predstojnik Ureda predsjednika HNŽ-a Veselko Čerkez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije