mostar

Herceg prisustvovao prijemu u povodu Dana Europe

Herceg
17.05.2016.
u 14:03

Predsjednik Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenko Herceg sinoć je prisustvovao prijemu koji je, u povodu Dana Europe u Hotelu „Bevanda“ u Mostaru, priredio veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, priopćeno je u utorak iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

 „Imate zemlju iznimne ljepote, bogatu prirodnim resursima, uključujući i ljude. Imate prelijepu arhitekturu i vjerske objekte. Prije sedam dana svjedočili smo ponovnom otvaranju džamije Ferhadije, a ovdje u Mostaru imate prelijepu arhitekturu koja je od iznimne vrijednosti na području jugoistočne Europe. Državu morate formirati i mijenjati kako bi se mogla prilagoditi trenutačnim aktivnostima u Europi“, kazao je u obraćanju prisutnima veleposlanik Wigemark te dodao: „Potrebno je uraditi promjene s ciljem ispunjavanja brojnih standarda koji se od vas traže, kako biste dokazali da ste sposobni provesti ozbiljne reforme".

 Po njegovim riječima, EU današnjice  mnogo je složenija nego što je bila prije 20 godina kada je njegova zemlja ulazila u Uniju, a bilo koja zemlja koja se želi pridružiti ili ostati u EU, u sljedećih 20 godina morat će imati snažne kapacitete i spremnost na promjene.

Uz predsjednika Hercega, prijamu u povodu Dana Europe bili su prisutni i predsjedatelj Skupštine HNŽ, Šerif Špago, te ministri u Vladi Slađan Bevanda i Suad Hasandedić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije