Predsjednik Vlade HNŽ

Herceg sudjelovao na sastanku IO Jadransko-jonske euroregije

13.07.2017.
u 14:54

 Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, koji je član Izvršnog odbora Jadransko-jonske euroregije, sudjelovao je na sastanku kojega je taj odbor održao jučer u Brusselsu.

Pod predsjedanjem Nikole Dobroslavića, predsjednika Jadransko-jonske euroregije i dubrovačko-neretvanskog župana, Izvršni odbor se na poseban način osvrnuo na potrebu udruživanja znanja, iskustva i stručnosti regija, gradova, gospodarskih komora i sveučilišta Jadransko-jonske euroregije kroz zajedničku inicijativu AI-NURECC, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Inicijativa će, kako se navodi, promovirati razmjenu stručnosti, iskoristiti projektne ideje i unaprijediti poslovna rješenja te pridonijeti razvitku učinkovitog multisektorskog i višerazinskog upravljanja Strategijom razvitka Jadransko-jonske makroregije (EUSAIR).

Članovima Izvršnog odbora obratio se i predsjednik Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Zdenko Ćosić koji je podnio zahtjev za članstvo ZHŽ-a u Jadransko-jonskoj euroregiji.

Inače, sastanku Odbora nazočila je i zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, koja snažno podupire aktivnosti HNŽ-a i ZHŽ-a u sklopu regionalne suradnje, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije