Prognoze meteorologa

Hercegovinu očekuje sušno i vruće ljeto

Pixsell
VL
Autor
Željko Andrijanić
28.06.2017.
u 08:00

AccuWeather je početkom mjeseca najavio ekstreme - vruće ljeto bez oborina u BiH i okruženju, a i sada, kad se ode na njihove stranice, može se vidjeti kako ne mijenja prognozu. Kada pogledamo lipanj koji je na izmaku, AccuWeather je uglavnom dao točne podatke za mjesec u kojem kalendarski i klimatološki počinje ljeto, piše Večernji list BiH.

O njihovim prognozama, ali i vlastitim analizama utemeljenima na međunarodnim institutima i meteorološkim postajama porazgovarali smo s neovisnim meteorologom profesorom Zoranom Zadrom. - Što se ostatka ljeta tiče, složio bih se dijelom s AccuWheatherom, međutim, u potpunosti se ne slažem. U sezonskim prognozama za ljeto naznačena je mogućnost sušnijega ljeta u Dalmaciji i Hercegovini. Dok će ostatak regije imati kratkotrajne valove vrućina koje će prekidati jake nepogode. Tome smo bili svjedoci prethodnih dana kada su grmljavinske oluje harale kopnom Hrvatske, Hrvatskim primorjem, Bosnom i Srbijom. Spomenute nepogode do početka rujna povremeno su moguće i u Dalmaciji i Hercegovini, međutim, za razliku od ostatka regije, one će ipak biti rjeđe.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?