SARAJEVO

HKD Napredak izrazio zadovoljstvo zbog Papine odluke da kardinal Puljić ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa

30.10.2020.
u 13:57

Papa Franjo je u četvrtak 29. listopada poslao Vinku kard. Puljiću pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa “dok se drukčije ne odluči”.

Tim povodom, u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak, izraze zadovoljstva kardinalu Puljiću uputio je predsjednik dr. sc. Nikola Čiča.

“Uzoriti i uvaženi kardinale g. Puljiću,

U ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime izražavam iskreno zadovoljstvo i radost u povodu odluke Svetog oca pape Franje kojom ostajete na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa i nastavljate predvoditi Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini.

Nemjerljiv je značaj i Vaša uloga, a nama prigoda da Vam ponovno, s osobitim i neizmjernim poštovanjem, zahvalimo za sve što ste činili i činite na dobrobit svih ljudi u teškim i turbulentnim trenucima, svjedočeći povijesnim vremenima u kojima kao kardinal predvodite Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini, a što je i Sveti otac prepoznao i svojom odlukom potvrdio.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak je u Vama uvijek vidjelo iskrenog i pravog prijatelja, istinskog pastira i predvodnika, ali i čvrst oslonac u trenucima dilema.

Neka Vas prate dobro zdravlje i sreća još puno godina na Vašem životnome putu i u nastavku Vaše pastirske misije.

Uz izraze osobitog poštovanja”,

Predsjednik HKD Napredak
dr. sc. Nikola Čiča

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?