33 osobe zaražene

HNŽ: U izolacijskom bloku 11 pacijenata, pet na respiratotu

28.03.2020.
u 14:26

U Hercegovačko-neretvanskomj županiji 33 osobe zaražene su virusom covid-19, od čega 22 iz Konjica, deset iz Mostara i jedna iz Čitluka.

- U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisutnost virusa covid-19, a sedam testova bilo je pozitivno. Pet zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica- rekao je je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Nermin Avdić.

Kazao je kako je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno 11 pacijenata, od koji je pet na respiratotu, dok su dvije osobe u oporavku.

Zahvalio je građanima HNŽ na poštivanju propisanih mjera, kazavši kako su im se građani zapravo pridružili u borbi protiv virusa.

- Ostankom u kući i smanjivanjem socijalnih kontakata građani nam mnogo pomažu i jedino na taj način možemo se braniti od ovog virusa - poručio je dr. Avdić.

Prvi slučaj zaraze u HNŽ zabilježen je 17. ožujka u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom registriran je u utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije