Neum bilježi rekorde

Hoteli puni Poljaka i Francuza, a sve je više i Korejaca, Japanaca te Rusa

09.07.2017.
u 09:00

Već sada se iznosi podatak kako je u Neumu u prvih šest mjeseci ove godine deset posto više stranih turista u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini

Prepuni hoteli, veći broj stranih turista, obogaćena turistička ponuda, odlične vremenske prilike na otvaranju sezone..., samo su neki od razloga zbog kojih lokalna vlast u Neumu i ovdašnji turistički djelatnici zadovoljno trljaju ruke, piše Večernji list BiH. Tako se već sada iznosi podatak kako je u Neumu u prvih šest mjeseci ove godine deset posto više stranih turista u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini.

“Raduju nas rezultati iz predsezone, a što nam je dugi niz godina i bio cilj - naše goste i turiste na ovom području zadržati tijekom cijele godine, a ne samo u ova tri mjeseca glavne turističke sezone. Sve je više stranih turista koji se odmaraju na dubrovačkom području, ali se na putu do Mostara i Međugorja sve dulje zadržavaju i ovdje u Neumu”, govori za Večernji list neumski načelnik dr. Živko Matuško i dodaje kako je u neumskim hotelima više od 80 posto stranih turista.

Svih ranijih godina na neumskom području najviše se gledalo na brojeve i koliko je turista u brojčanom smislu. No, događaju se promjene pa se i u Neumu ove godine ipak više gleda i konkretno radi na kvaliteti, a ne broju ukupne turističke ponude i gostiju. Čistoća te uređenje plaža i šetnica samo su prvi od projekata na kojima se već dosta uradilo u Neumu koji je jako privlačan domaćim i stranim gostima za odmor na ovom dijelu bh. obale. Obnavlja se i devastirane objekte na samoj obali, a uvodi se i brojne nove sadržaje po kojima je Neum konkurentan susjednim turističkim destinacijama u RH. Jedan od tih svijetlih primjera je i rekonstrukcija hotela Sunce koji je uveo i nove sadržaje, ali i znatno podigao kvalitetu svojih usluga. Stoga iz tog hotela i najavljuju nekih 60.000 noćenja u ovoj sezoni, a što je porast u odnosu na prošlu godinu.

“Danas su gosti sve zahtjevniji i organiziraniji pa se traži kvaliteta, a ne neke gužve na obali od kojih se ne može kvalitetno odmarati. Prošlo je vrijeme tog pumpanja brojki koje svatko tumači onako kako mu odgovara u određenim trenucima. Neumski hotelijeri rade jako dobro i nismo više u prilici raditi samo na tom podizanju brojki, već se obogaćuje ponudu i kvalitetu, a time i cijene na koje stranci jako dobro reagiraju”, ističe Davor Krešić, direktor prodaje i marketinga hotela Sunce Neum i predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neuma.

Stranci su u Neumu zadovoljni cijenama smještaja i hrane, ali i svih drugih sadržaja jer sve to uspoređuju s cijenama na drugim turističkim destinacijama. Hotelski je smještaj u Neumu podignut na još višu razinu, a ovdašnji turistički djelatnici ulažu velike napore kako bi podizanjem kvalitete i odgovarajućim cijenama i dalje privlačili velik broj stranih gostiju, među kojima su najbrojniji oni iz Poljske, a slijede Francuzi, Slovenci, Austrijanci... I dalje je aktualna najava dolaska većeg broja gostiju iz Rusije koji ipak žele kvalitetniju prometnicu od Neuma do Zračne luke Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?