emisija

HRT snimao u Bos. Grahovu za „Pogled preko granice“

HRT
23.12.2016.
u 10:15

Ekipa gospićkog dopisništva HRT-a boravila je 22. prosinca u Bos. Grahovu gdje je za emisiju „Pogled preko granice“ i informativni program snimala prilog o životu Hrvata u toj općini.
Povod za dolazak u Grahovo bila je proslava Božića, ali i vijest da je Središnji ured za stambeno zbrinjavanje i obnovu RH na nedavnom Javnom pozivu za Hrvate u BiH odabrao sufinancirati dva projekta grahovskih Hrvata – Kulturno-obrazovni centar „Korita“ te izgradnju vodovoda Kijevo-Uništa.

U selu Korita o projektu izgradnje Kulturno-obrazovnog centra govorio je Krešimir Sarić, potpredsjednik Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ koja je nositelj projekta.

O životu župe sv. Ilije proroka u Bos. Grahovu govorio je župnik don Davor Klečina, a potom su izjave dali i drugi predstavnici grahovskih Hrvata iz sfere društveno-političkog, kulturnog i ekonomskog života.

Ekipa HRT-a je snimila i božićni turnir u pljočkanju, tradicionalnoj igri dinarskih krajeva, koja je nedavno oživljena u Bos. Grahovu, a bila je i na božićnom domjenku kojeg je Udruga „Don Juraj Gospodnetić“ priredila zajedno s trima udrugama nedavno proisteklim iz nje – Planinarsko-ekološko društvo „Veliki Bat“, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Korita“ i Pljočkarski klub „Bos. Grahovo“.

Na kraju dana u večernjim satima snimali su pred župnom crkvom u Obljaju i božićni program s uprizorenjem živih jaslica.

Ključne riječi
HRT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije