UOČI NOVE PROGRAMSKE SHEME

HRT ukinuo emisiju "Hrvatska uživo"?

Robert Anić/Pixsell
11.09.2017.
u 14:19

Na službeni upit HRT-u oko sudbine Hrvatske uživo još uvijek nismo dobili nikakav odgovor.

Sasvim neočekivano, uoči sutrašnje prezentacije nove programske sheme HRT-a, odjeknula je vijest da se ukida HTV-ova emisija "Hrvatska uživo" (HUŽ). 

Kako doznajemo s Prisavlja, emisija se sve do danas ujutro nalazila u Godišnjem planu proizvodnje HRT-a, štoviše njeni su urednici i voditelji bili pozvani na sutrašnju prezentaciju nove sheme a onda se jutros dogodilo da su ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić, šefica prisavskog Informativno-medijskog servisa Katarina Periša Čakarun i glavni urednik Prvog programa HTV-a Bruno Kovačević obavijestili urednicu redakcije "Hrvatske uživo" Maju Sever da se emisija emitira još ovaj tjedan te da se nakon toga ukida. Navodno, informacija o ukidanju izrečena je bez ikakvog objašnjenja.

Doznajemo i to da bi od idućeg tjedna u dosadašnjem terminu "Hrvatske uživo" trebala krenuti nova zabavno-mozaična emisija "Kod nas doma" koju će voditi Barbara Kolar i Iva Šulentić. Zanimljivo, kolege s Prisavlja kažu da je ta emisija u novoj shemi bila raspoređena na Drugi program HTV-a oko 18 sati, a onda je jutros premještena u termin "Hrvatske uživo".

Osim što se HUŽ u svojih dosadašnjih 13 godina postojanja i emitiranja bavio upravo onim temama koje se nisu ili su se slabo obrađivale u drugim emisijama HTV-a (socijala, civilno društvo, manjine, kultura, djeca s posebnim potrebama...), a sad se taj poslijepodnevni televizijski termin dodjeljuje zabavno-mozaičnom sadržaju, kolege s Prisavlja posebno brine i to što desetak stalno zaposlenih iz "Hrvatske uživo" u ovom trenutku ne zna što će raditi od idućeg tjedna, dok ekipu nove emisije "Kod nas doma" čine mahom vanjski suradnici. Na službeni upit HRT-u oko sudbine Hrvatske uživo još uvijek nismo dobili nikakav odgovor.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije