VEČERNJI DOZNAJE

Hrvat preminuo u Dublinu: Brutalno je napadnut u subotu, podlegao je ozljedama

03.04.2024.
u 17:20

Zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno nismo u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama - kazali su za Večernji iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Jedan Hrvat, koji je s još jednim sunarodnjakom bio brutalno napadnut u subotu Dublinu, nažalost je preminuo. Takvu je informaciju primilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova od njegove obitelji.

- Veleposlanstvo RH u Dublinu obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu. U stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih. Od roditelja jednog od ozlijeđenih hrvatskih državljanina zaprimili su informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda. Zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno nismo u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama - kazali su za Večernji iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Kako smo jučer objavili, dvojica Hrvata u dvadesetim godinama napadnuta su u subotu navečer u Clondalkinu u Dublinu. Prema pisanju irskog Independenta, vjeruje se kako su u napadu sudjelovala četvorica muškaraca, a istražitelji su došli do snimaka nadzornih kamera koje bi mogle pomoći identificirati umiješane osobe. 

Pretpostavlja se kako su se dvojica Hrvata tog subotnjeg poslijepodneva družila u središtu Dublina, prije povratka u područje Clondalkina. Mladići su sudjelovali u verbalnoj svađi s grupom ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su ušli u autobus. Ubrzo nakon što su stigli u stambeno naselje, napadnuti su. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije