ČISTKE KADROVA

Hrvati na udaru: Predsjedništvo BiH smijenilo dvanaest hrvatskih diplomata

Davor Puklavec/Pixsell
18.12.2018.
u 19:44

Predsjedništvo je smijenilo i većinu srpskih veleposlanika u Bugarskoj i Češkoj Republici.

Novi saziv Predsjedništva BiH donio je odluku o smjeni najvećeg broja veleposlanika BiH hrvatske nacionalnosti na prijedlog člana Predsjedništva Željka Komšića. 

Tako je smijenjena dugogodišnja veleposlanica BiH u Kraljevini Belgiji Lidija Topić – Bouwen, zatim Renata Paškalj u Zagrebu. U Republici Italiji je vjerodajnice nedavno dostavio i veleposlanik Darko Zelenika. Među smijenjenima je i Tomislav Leko, dosadašnji veleposlanik BiH u Mađarskoj. 

U Saveznoj Republici Njemačkoj nedavno je funkciju preuzela i Ankica Gudeljević, a u Poljskoj je veleposlanik iz reda Hrvata bio Ivan Dunđer. U Kraljevini Švedskoj opozvana je veleposlanica Vesna Ćužić, a u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić. 

Veleposlanik pri Svetoj Stolici više nije Josip Gelo. Lucija Ljubić smijenjena je s pozicije šefice stalne misije Vijeća Europe u Strasbourgu. S pozicije konzulice u Milanu smijenjena je Ružica Udovičić. 

Predsjedništvo je smijenilo i većinu srpskih veleposlanika u Bugarskoj i Češkoj Republici. Iz Crne Gore povučen je Vinko Radovanović, a iz Arapske Republike Egipat Duško Stojanović, Grčke Branko Dokić, a iz Države Izrael Jelena Rajaković. Smijenjen je i veleposlanik u Japanu Borislav Marić, u Kanadi Srđan Lalić, a u Rumunjskoj Mile Vasić, Slovenije Slavko Vučurević, Srbije Lazar Mirkić, Švicarske, kao i Anđelko Grahovac. 

 

Komentara 2

DY
dybala
08:24 19.12.2018.

Kukulele šta ćemo sad? Treba zbrinuti sve te stranačke podobnike. BiH nema diplomaciju, ovo što vi nazivate diplomacijom je tipično stranačko uhljebljivanje odanih kadrova, čiji je posao ništa ne raditi i za to primati plaću.

RA
raja
10:32 19.12.2018.

Zato je naš Željko armiji dao ponedjeljak, utorak i srijedu neradne dane !!! :-)

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?