novi travnik

Hrvati napustili sjednicu OV-a zbog 
prijedloga o partnerstvu s turskom općinom

08.04.2017.
u 10:51

Današnja sjednica Općinskog vijeća u Novom Travniku, na čijem je dnevnom redu, između, 25 točaka bila i ona o uspostavljanju suradnje i prijateljskih odnosa Općine Novi Travnik s turskom općinom, Küçükçekmece, je prekinuta. Vijećnici SDA su izjavili kako nije u skladu s poslovnikom na samom početku sjednice povlačiti neku točku, kako je to tražio predsjednik Kluba HDZ BiH – HSS Stjepan Radić, Marijan Marijanović piše Dnevnik.ba.

Inače, sjednica je bila javna, a u vijećnici je bilo nekoliko TV kamera na što su reagirali iz SDA kako to nije primjereno.

Predsjedatelju OV Novi Travnik, Fabi Staniću, Selver Zukić predsjednik Kluba SDA obratio se riječima: “Bolan, ti od prve sjednice kršiš poslovnik”, na što ga je Stanić upozorio kako nije dobio riječ i napomenuo kako svi imaju pravo pratiti rad Vijeća i da snimanje ove sjednice nije ni po čemu sporno. Stanić je naglasio kako je prijedlog o bratimljenju s ovom turskom općinom po mnogočemu sporan jer bi se koalicijski partneri trebali dogovarati o ovakvim stvarima, a ne “preko noći” pokušati uvrštavati ovakve točke na dnevni red. Nakon toga sjednica je prekinuta, a vijećnici stranaka s hrvatskim predznakom su je napustili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?