Novi zaplet oko revizije i agenata

Hrvati neće presuđivati u tužbi Bošnjaka protiv Srba pred Međunarodnim sudom pravde

03.12.2014., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Dragan Covic, predsjednik HDZ BiH i clan predsjednistva Bosne i Hercegovine. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
01.03.2017.
u 07:00

Revizija tužbe protiv Srbije za genocid, koju su pokrenuli bošnjački političari, ušla je u novu fazu u kojoj će sve oči biti uprte u hrvatsku stranu, odnosno hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, s obzirom na to da su stajališta bošnjačke i srpske strane jasno “za” odnosno “protiv” utvrđena na svojevrsnim narodnim saborovanjima u Sarajevu odnosno Banjoj Luci. Naime, bošnjački predstavnici su nakon neformalnih konzultacija, na kojima su bili predstavnici politike, Islamske zajednice i žrtava rata, dali “zeleno svjetlo” za pokretanje revizije, dok su pak srpski dužnosnici na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske najavili blokadu institucija BiH. 
Stavljanje u poziciju prevage, kao što je bilo prije 25 godina na referendumu zajedno s Bošnjacima oko samostalnosti BiH, Hrvate gura u vrlo delikatan položaj.

Nove nagodbe

Kada bi Čović kojim slučajem bio protiv revizije presude za Jugoslaviju, značajan dio hrvatske javnosti u BiH, ili u Hrvatskoj teško bi razumio takav pogled na serviranu priču o agresiji i proteklom ratu, razaranju gradova, ubojstvima, progonima...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 2

VA
Varesak
07:34 01.03.2017.

Nimalo me ne iznenađuje Ćovićev stav po tom pitanju jer svima nam je jasno da on nažalost igra kako Dodik svira ,a i H DZ-e B iH-a svakim danom sve više sliči bivšem SK BiH a pri tome mu je HNS centralni komitet.

ZU
zucca
19:48 01.03.2017.

Bravo gospon Čović. Ovo je inat izetbegovićev i način da se iz zajedničkog budžeta finansiraju razni sateliti, udruge , koje je instalirao po svijetu ali i po BiH. Hrvati od ovakvih varalica moraju izvući pouku a dokaz za tu poukuuku je instrumentalizirani rad suda i tužilaštva pod dirigentskom palicom gore navedene varalice,hapšenje generala iz Posavine, TV kanal na HR, auto put i namještene i namjerne izmjene trase kroz Hercegovinu te odugovlačenje i opstruiranje sa početkom radovima, broj uposlenih u zajedničkim organima, javnim poduzećima, kantonalno-županijskim organima itd.itd. Bitno je distancirati se od ovog pokušaja jednoumlja i unitarizacije BiH pod pokroviteljstvom bošnjačko-islamskog razmišljanja .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?