Mirko Zelenika

Hrvati nisu bili u zatvorima, nego u logorima Armije

Bljesak.info
04.09.2017.
u 09:00

Monografija “Od tvorca logora do radosti poricanja”, koju je nedavno izdala Udruga hrvatskih logoraša Domovinskog rata, izazvala je kontroverze, čak i probleme spomenutoj udruzi.

Oštra reakcija

Kako je za Večernji list rekao bivši predsjednik Udruge hrvatskih logoraša Mirko Zelenika, spomenuta knjiga je, pogreškom ili namjerno, odobrila određene termine protiv kojih se hrvatski logoraši bore već 15 godina.

- Namjerno ili ne, pogreške postoje i jako su velike. Mi smo prije deset godina napravili popise logora koje je imala tzv. A BiH i utvrdili kako je bio najmanje 331. Bilo ih je i oko 220 pod nadzorom Vojske RS-a. I to je nesporno jer smo mi kroz njih prošli. Oni koji su osporavali postojanje logora Armije BiH, a to su uglavnom bili ekstremni bošnjački političari, demantirali su kako je tzv. Armija BiH uopće imala logore. Druga grupacije govorila je kako to nisu bili logori, nego zatvori i sabirni centri....

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?