svi prozori su se tresli

Hrvatica iz Leverkusena: 'Bila je to jaka eksplozija. Podsjetilo me na ratno vrijeme'

pixell
27.07.2021.
u 19:30

Bila je to jaka eksplozija, svi prozori su se zatresli. Podsjetilo me na ratno vrijeme, opisala je Matija Skorić, Hrvatica koja živi u Leverkusenu, snažnu eksploziju koja se jutros dogodila u industrijskoj zoni, samo desetak kilometara od njezina doma.

Za RTL.hr kazala je da je u trenutku eksplozije bila u kući. "Čula se jaka eksplozija, vidjeli smo oblak dima i odmah smo morali zatvoriti prozore jer nismo znali što je u tom dimu i u zraku. Još moramo ostati u svojim kućama. Misle da će možda doći do još jedne eksplozije s obzirom na požar", kazala je Skorić.

Priča kako je situacija u Leverkusenu trenutno kaotična te da ima dosta ozlijeđenih radnika tvornice Bayer. "Za sada još čekamo daljnje obavijesti, ali se nadamo da će sve biti okej", zaključuje.

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama najmanje je jedna osoba poginula, četvero zaposlenika još se smatra nestalima, a 16 osoba je ozlijeđeno, od kojih dvije teže. Kako je priopćio grad Leverkusen, građani su zamoljeni da ostanu u svojim kućama i da ne otvaraju prozore. Dpa javlja da je zbog eksplozije izdano upozorenje o "ekstremnoj opasnosti", ali da vlasti nisu navele o kojim se kemikalijama radi. Neslužbeno se doznaje da se nesreća dogodila u blizini spalionice otpada.
 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?