KADINAL PULJIĆ:
Povratak na članak

Hrvatska je potpisivanjem Daytona napravila grešku i sada to mora ispraviti

Komentari 3

BR
brodarevac
08:35 10.11.2016.

Napokon neko sa hrvatske strane da jasno kaže pravu stvar, koju HDZ i Čović ne žele, zbog bliskih veza sa Dodikom, ni da pomenu. Čović misli da uz Dodika može da prepolovi federaciju i misle da je to pravilno. Svakk ko ima iole mozga zna da je to nemoguće. Svaki zahtjev od starne Čovića ide na štetu Bošnjaka (Hrvatski kanal koji bi bio plaćan od strane Bošnjaka, jer Hrvata nema dovoljno da plaćaju taj kanal). Treći entitet koji bi Bošnjake sveo na 20% teritorije sa 51% populacije. Zastupljenost Hrvata u vladajućim , državnim i drugim strukturama je znatno viša od njihove populacije u BiH. Nigdje ni Ljubića ni Čovića a ni njima bliskih ne bi bilo da su dio Hrvatske, a ovako vladaju više nego što su mogli zamisliti. Zar nemislite da su Bošnjaci ugroženi, u RSu ih preglasavaju bez problema, sve što dođe na sud odbacuje se. U Federaciji Čović prijeti ako ne bude kako ja kažem nema parlamenta, pa ko je ovdje ugrožen ....?

VL
Avatar Getrib
Getrib
17:59 12.11.2016.

Zašto poštovani kardinal obmanjuje javnost da je Hrvatska potpisivanjem Daytona napravila grešku, kao da je imala drugi izbor. Ovako opravdava politiku sadašnje nesposobnosti hrvatske politike za Hrvate u BiH.

VL
US
una-sana
09:05 10.11.2016.

u potpunosti se slazem sa kardinalom puljicem ukoliko cemo praviti dejton 2 onda cemo ici i na korigovanje rs a to ko je ugrozen u bih znaju i ptice na grani oni sto se najvise busaju o nekoj ugrozenosti u stvari najbolje stoje isto su tako srbi za sebe govorili pred pocetak rata bili su navodno najugrozeniji narod u jugoslaviji a u stvari imali sve ..

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.