Zagreb

Hrvatska ponovno razmatra uvođenje samoizolacije za državljane BiH

07.07.2020.
u 15:52

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je jutros kako usprkos povećanom broju zaraženih koronavirusom neće biti novog zatvaranja u Hrvatskoj, ali da trenutačno ponovno razmatra uvođenje mjere samoizolacije za državljane Bosne i Hercegovine.
Capak je izjavio da se trenutačno razmatra uvođenje samoizolacije za građane koji dolaze iz Srbije i BiH.

"Odluku nismo još donijeli, ali ona je na stolu. Mi upozoravamo građane da ne idu u šoping tamo jer je jeftinije, ali dakako da to nije slobodna granica, nego se treba prijaviti na Enter Croatia i granična policija razmatra razlog ulaska u Hrvatsku. Ako je on opravdan, onda se ti građani puštaju, a ako nema razloga, onda ne. Više od 50 posto ljudi koji dođu na granicu, vraća se nazad", rekao je.

On je za naredno razdoblje najavio sastanak s kolegama iz Slovenije kako bi se dogovorili vezano za prelazak granice i činjenicu da veliki broj turista u Hrvatsku dolazi upravo preko Slovenije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije