Grlić Radman i Turković

Hrvatska snažno zagovara EU put jedinstvene, demokratske i europske BiH

27.02.2020.
u 15:22

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je, u četvrtak, 27. veljače 2020. godine u Pragu, na ministarskoj konferenciji Višegradske skupine na temu proširenja Europske unije, na kojoj su uz ministre zemalja Višegradske skupine sudjelovali ministri država zapadnog Balkana, Austrije i Slovenije, kao i povjerenik Europske komisije za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi.

Konferencija i susret ministara Višegradske skupine i zemalja zapadnog Balkana održava se u okviru češkog predsjedanja Višegradskom skupinom, a glavna tema konferencije je potpora zemljama zapadnog Balkana na njihovom putu prema Europskoj uniji.

Na marginama konferencije ministar se susreo s ministricom Biserom Turković, koju je izvijestio o pripremama Zagrebačkog summita koji će se za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU održati u svibnju.

Naglasio je pritom da snažno Hrvatska zagovara EU put jedinstvene, demokratske i europske BiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije