Platforma za formiranje vlasti

Hrvatske stranke legitimni izbor moraju postaviti kao uvjet za vlast

19.05.2018.
u 08:00

Jedno od najvažnijih pitanja na kojemu će se lomiti koplja o budućim koalicijskim partnerima povezano je sa strateškim rješavanjima hrvatsko-bošnjačkih trzavica, odnosa “većine i manjine”, o čemu uopće ovisi i budućnost Bosne i Hercegovine.

Ponajprije se to odnosi na pitanje uvažavanja nacionalnih identiteta, nevažno radi li se o političkim, obrazovnim, kulturnim i inim pravima. Ako je suditi po zatrovanom ozračju uoči predstojećih izbora, mali su izgledi da se stvari promijene, no dolaskom novih garnitura, ponajprije u Sarajevu, nije nemoguće očekivati zaokret. Najprije se to odnosi na predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, koji je, oslobođen političke optužnice, spreman promijeniti cijelu paradigmu odnosa.

Hrvati - nepopularno

On je, naime, u intervju, što i nije posebno popularno s obzirom na stanje svijesti u vlastitoj biračkoj bazi, izjavio kako nema koristi od toga da Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnike u vlasti...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?