Karamatić najavio

Hrvatski izaslanici će tražiti uspostavu hrvatskog TV kanala

tv
27.12.2015.
u 19:03

Hrvati u BiH postojeće TV kanale ne smatraju svojima. Kako mogu smatrati svojima kada ih na nekim od tih kanala nazivaju fašistima i sličnim imenima. Zbog toga ćemo tražiti uspostavu hrvatskog, točnije tri nacionalna kanala, najavljuje Karamatić

Hrvatski političari u državnom parlamentu pokušat će „progurati" uspostavu hrvatskog TV kanala u BiH. Na raspravi o problemima u funkcioniranju BHRT-a izaslanici iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, na predstojećoj sjednici ovog tijela, tražit će donošenje zaključaka o usvajanju novog zakona o Javnom RTV servisu i uspostavi tri nacionalna kanala.

– Hrvati u BiH postojeće TV kanale ne smatraju svojima. Kako mogu smatrati svojima kada ih na nekim od tih kanala nazivaju fašistima i sličnim imenima. Zbog toga ćemo tražiti uspostavu hrvatskog, točnije tri nacionalna kanala, koji bi postojali uporedo sa sadašnjim BHT-om, FTV-om i RTRS-om, najavio je izaslanik u Domu naroda PSBiH Mario Karamatić, prenosi pogled.ba.

Prema njegovim riječima, kada bude proveden proces digitalizacije, tehnički gledano, uspostava još tri kanala neće biti nikakav problem, niti će zahtijevati dodatna sredstva.

– Smatram da će uspostavom nacionalnih kanala doći i do povećanja naplate pretplate, tako da se svi ti kanali mogu izdržavati od RTV takse i marketinga. Osim toga, trenutno je samo na BHT-u zaposleno oko 900 ljudi. Zašto bi bio problem da se recimo pet novinara i 10 ljudi iz tehnike prebaci na neki od nacionalnih kanala i prave program, dodao je Karamatić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije