Damir Džeba:

Hrvatski prijedlog odbacuje se samo zbog demonstracije sile predstavnika Bošnjaka

18.02.2018.
u 09:00

Mostar bilježi desetu godinu od posljednjih lokalnih izbora. Dok bošnjački političari najavljuju sastanke i rješenja, nikakvih korektnih pomaka nema. Niti je poznat datum početka razgovora stranaka niti su ponuđena neka nova rješenja koja bi osigurala biranje nove vlasti u gradu na Neretvi. Damir Džeba, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH, za Večernji list kaže kako je prijedlog HDZ-a BiH odbačen samo zbog demonstracije sile Bošnjaka.

Promjene Ustava

- Rekli su za naš prijedlog kako diskriminira ostale narode, da kroz naš prijedlog želimo stvoriti hrvatsku dominaciju. Ali kada smo ih pitali da nam konkretno pokažu primjere iz našeg prijedloga koji vode priču u tom smjeru, nisu to znali. Onda se jasno vidi kako samo mi nudimo rješenje za Mostar, a svi ostali prijedlozi diraju u Ustav Federacije. To bi značilo kako ove godine trebamo mijenjati Ustav FBiH, a o toj temi HDZ BiH ima puno toga za reći i promjene se ne mogu zadržati samo na pitanju Mostara - izjavio je Džeba jučer za Večernji list.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?