Dokumenti tzv. Armije

Hrvatsku djecu i žene treba odvesti u logore

09.12.2017.
u 09:00

Bošnjačka politika, u suradnji s pojedincima u bh. pravosuđu, već godinama pokušava nametnuti tezu kako tzv. Armija BiH nije imala logore, nego da se radilo o sabirnim centrima. Iako tisuće hrvatskih logoraša svjedoče o strahotama tortura u tim logorima, ubojstvima, silovanjima, bošnjačka strana i dalje negira te činjenice i inzistira na priči o sabirnim centrima, piše Večernji list BiH.

Ipak, dokumenti tzv. Armije BiH jasno potvrđuju kako je bošnjačka strana organizirala logore za Hrvate i Srbe. Samo jedan dokument, koji danas donosimo, može biti osnova za brojne sudske procese. Osim što se u njemu naređuju ubojstva čelnika HVO-a i HDZ-a u Žepču, spominju se logori u koje treba odvoditi hrvatsku djecu i žene.

- Na pravcu napada sve što je ustaško spaliti, djecu i žene pritvoriti u logoru u Vitlacima, a muškarce pobiti - stoji u naređenju koje potpisuje Galib Dervišić. Također se u dokumentu navodi kako odmah po ulasku u Žepče treba pristupiti likvidaciji hrvatskih zapovjednika i čelnika HDZ-a. Monstruozne naredbe o likvidacijama i etničkom čišćenju Žepča, na svu sreću, nisu provedene jer su hrvatske snage pružile otpor kojem se tzv. Armija BiH nije nadala. U protivnom, taj grad bi se, sudeći prema ovim podacima, pretvorio u jedan veliki koncentracijski logor. Ili, kako to kaže bošnjačka politika, sabirni centar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 4

FO
FONZA
09:11 09.12.2017.

Treba pokrenuti sudske postupke , podici optuznice i istinu izvesti na svijetlost.....to je obveza vodstva Hrvata u BiH......sada je jasno da onaj tko suti je sam kriv za zlo koje mu se desava.......podici optuznice protiv BiH jer je zlocinacka Armijaa i Mudjahedini produzena ruka politike Muslimana i Sarajeva.....protiv lazi se moze boriti samo - istinom......od jadikovanja nema nista

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?