ODLUKA HSP-a BiH

HSP podržao Dragana Čovića za hrvatskog člana predsjedništva

'jurisic 9'
Foto: ''
04.10.2014.
u 09:58

Jurišić se osvrnuo na stanje u ZH županiji te istaknuo kako je uvjeren da će HSP BiH u njoj biti dio nove vlasti

HSP BiH će na općim izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH podršku dati kandidatu HNS-a Draganu Čoviću. “Ovih dana smo imali dosta razgovora o toj temi i s nekim političarima iz RH, kao i drugim zanimljivim sugovornicima koji uvidom u njihove analize i ankete o mogućem izglednom pobjedniku daju podršku za člana Predsjedništva kandidatu HNS-a pa nemamo ni mi nikakvih predrasuda podržati kandidata HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić na predizbornom skupu održanom u Širokom Brijegu.

Jurišić je svoje izlaganje započeo trenutačnim stanjem u HNS-u rekavši da je HSP BiH član HNS-a i da nije nikad ni napuštao krovnu ‘političku’ organizaciju hrvatskog naroda u BiH. “Mi smo naše primjedbe na rad HNS-a više puta jasno iznijeli i on doista mora postati nositelj nacionalne strategije zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH, a ne političke promidžbe jedne ili dvije stranke. U takvom HNS-u je svakako i naše mjesto i iskreno se nadam da će hrvatski političari nakon izbora imati dovoljno mudrosti da HNS pretvore u krovnu nacionalnu instituciju”, kazao je Jurišić. On je dodao da je HSP BiH samim tim što nije kandidirao svojeg člana za Predsjedništvo učinio mnogo na nepotrebnom rasipanju hrvatskih glasova. Na samom kraju Jurišić je pozvao glasače da daju potporu HSP-u BiH. Naš program i naši ljudi na listama jamče dosljednost u borbi za bolje sutra i u županiji, kao i bolji položaj cjelokupnog hrvatskog naroda u BiH, mi smo bili vlast u ovoj županiji, radili smo dobro i uvjeren sam da se vraćamo. Vjerujemo da ćemo biti dio nove vlasti - završio je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić uz gromoglasan pljesak simpatizera HSP-a BiH.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
11:32 04.10.2014.

Napokon je i Jurisicu iz straznjce doslo u glavu! Covic je jedini koji u ovom momentu moze sprijeciti muslimansku majorizaciju Hrvatskog birackog tijela. Izbor Raguza bi bio direktan put u ponor.

SO
Special_one
11:34 04.10.2014.

Dragan Čović se barem bavio nekom gospodarskom aktivnošću za razliku od nekog koji je od Saveza komunista osnivali Liberalno-demokratsku stranku pa ušao u HDZ koji ga je politički osposobio da bi radio na razbijanju tog istog HDZ-a stvarajući stranku s brojkama. Hrvati više nikad neće dopustiti da im netko drugi izabere predstavnika, i zato je ovaj narod ujedinjen u HNS-u pa makar u njemu bile najsitnije hrvatske strančice. Nitko nikomu nije smetao da uđe u Hrvatski narodni sabor. I HSP ovim potezom pokazuje da se vraća prohrvatskoj politici koju je tako bezobzirno napustio radi sitnih interesa, ali nikad nije kasno da se otvore oči. Hrvati će nakon četiri godine imati predstavnika kojeg su oni izabrali i to u ovom trenutku apsolutno ništa ne može promijeniti. Samo onaj kojemu dobrobit vlastitog naroda nije važna birati će predstavnika drugom narodu, a to su pokazali oni koji su glasovali za Komšića. Oni su ovu zemlju vratili u neko strašno doba kojeg se nerado sjećam, ali zahvaljujući njima morali smo ga ponovno proživljavati, osobito u veljači ove godine kada su se palile zgrade i institucije legalnih i legitimnih hrvatskih predstavnika!

DE
desnaspojka
12:16 04.10.2014.

A sta reci o Jurisicu?Prosli put koalicija sa komunistima i mesarima-zatvorenicima,a sada sada sa onim za kojeg je Sanader mala maca!I sa crnim vragom ce koalirati samo da se spasi zatvora za svoj kriminal!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?