Priopćenje

HSP BiH: Pozivamo na rješenje političkog pitanja, pozivamo Probosanske stranke na razum

nikola raguž
27.01.2022.
u 10:45

Hrvatska stranka prava BiH poziva aktere razgovora oko izmjena izbornog zakona, koji su po nama došli u finalni dio da ovome pitanju pristupe kao najvećem političkom pitanju, od kojeg slobodno možemo reći ovisi budućnost i stabilnost Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Nikola Raguž.

Navodi se i da je to trenutačno najveći interes ove države.

- Do sada smo imali pregovore sa maksimalno zategnutim konopcem i čiji je krajnji cilj bio da se stvari ne maknu sa mrtve točke , odnosno da ostane postojeće stanje. Bosna i Hercegovina je zemlja tri konstitutivna naroda koji trebaju biti i jednakopravni, i naravno zemlja svih ostalih građana. Apeliramo na naše prijatelje iz EU i SAD-a da pomognu da se riješi ovo pitanje te da se otklone manipulacije u izbornom procesu da jedan konstitutivni narod ne može doći u priliku da bira političke predstavnike drugom konstitutivnom narodu. Pozivamo stranke koje za sebe vole reći da su Probosanske na razum te da prestanu sa raznim eksperimentima, koji su za sada imali ništa drugo nego slabljenje države i institucija BiH - stoji u priopćenju stranke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?