mostar

HSP predstavio Nikolu Raguža, novog predsjednika

08.06.2017.
u 13:40

Hrvatska stranka prava predstavila je danas u Mostaru svog novoizabranog predsjednika Nikolu Raguža. Tom prigodom Raguž je kazao je kako je na posljednjim lokalnim izborima izabran za vijećnika u Općinskom vijeću Stolac, a 21. travnja ove godine na saboru za stranačkog predsjednika, javlja Fena. 

Raguž je podsjetio kako je stranka ustanovljena u Ljubuškom 1991. godine, te da su ove godine u svibnju podnijeli zahtjev o promjeni predstavljanja ovlaštene osobe uz potrebnu dokumentaciju, te da se temeljem novog sudskog rješenja nanovo afirmira HSP bez bilo kakvih prefiksa i pravaških obilježja.

- Svjesni činjenice da se Hrvati i politika ne trebaju dijeliti po regionalnoj ili personalnoj osnovi, odlučili smo nanovo zbližiti pravašku scenu pod novi i reformirani HSP – kazao je Raguž, ističući kako je u prošlosti bilo brojnih podjela pravaša.

Kazao je kako hrvatski narod u BiH trenutačno u teškoj političkoj situaciji u kojoj je, kako je istaknuo Raguž, iznutra i izvana moralno i financijski desetkovan i doveden pred opasnost asimilacije.

Raguž je rekao kako su programski ciljevi HSP-a na tragu iskustva dosadašnjih pravaških stranaka u kontekstu trenutačnog političkog stanja i potreba hrvatskog naroda od Posavine, preko središnje Bosne i Hercegvine.

 - Kada se usporedi položaj hrvatskog naroda u Austro-Ugarskoj monarhiji i današnjeg u daytonskoj BiH, možemo reći da se nije puno toga promijenilo – kazao je Raguž istaknuvši kako su Hrvati u pojedinim segmentima sada i u težoj situaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije