Međugorje

Humanitarna udruga “Marijine ruke” pomaže potrebitima

10.09.2016.
u 07:00

“Pomozimo potrebitima u župi” - pod ovim geslom u Međugorju je prije tri godine pokrenut Ured za potrebite, a, evo, nakon tri godine prerastao je u respektabilnu humanitarnu udrugu “Marijine ruke”. Zadatak je pomoći siromašnima i potrebitima. Formiranje Udruge nadahnula je Gospina poruka od 25.rujna 2004.: “ Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, dječice, vaša srca i neka vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu Stvoritelju”. Predsjednik je vidjelac Jakov Čolo, pobornik pomoći čovjeku u nevolji, a o Udruzi kaže: - Počeli smo prije tri godine i nazvali naš ured - Ured za potrebite. Prije mjesec i pol ured je postao humanitarna udruga. Volonteri koji rade sa mnom su ispružene ruke, mi to želimo biti, a na poseban način svim onim ljudima koji su u potrebi. Ima oko 50 volontera. Riječ je o mladima iz međugorske župe i Brotnja koji svoje vrijeme žele darovati bratu, čovjeku koji je u potrebi. Članovi imaju redovite molitvene susrete, radne sastanke i aktivno sudjeluju u aktivnostima Udruge. I hodočasnici su uključeni u rad. Također, Društvo vodiča zajedno s vidiocem Jakovom organizira humanitarne koncerte i pomaže ljudima koji su u nevolji. Hodočasnici su otvorena srca i žele pomoći.

U rad Udruge uključena je i zajednica Cenacolo, pomažu i dio su volontera Udruge. - Do sada smo obnovili mnoge kuće, posjetili staračke domove, donirali pakete, posjetili bolnice, pomogli potrebitim obiteljima i donosili im dobro, ljubav i mir - ističu u Udruzi i dodaju da je ono što prvo treba potrebitom čovjeku osmijeh, zagrljaj, razgovor, molitva s njim i da se osjeća voljeno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije