Cijene cvijeća nikad veće

I mali znak pažnje skupo košta, pred Dan žena cijene ruža i do 7 maraka

ruža ruza
27.02.2023.
u 08:54

Ususret Danu žena rastu i cijene u cvjećarnicama, pa će tako oni koji žele obradovati pripadnice nježnijeg spola malim znakom pažnje morati izdvojiti i do 7 KM za samo jednu ružu.

Cvjećari kažu kako su bili primorani korigirati cijene jer je repromaterijal u odnosu na proteklo razdoblje skuplji i do 100%, a i dobavljači su dosta podigli cijene.

- Dobavljači su podigli cijene od 30 do 50%, za nešto čak i 100%. Zbog toga smo i mi morali malo podići cijene cvijeća, a to se odrazilo na prodaju, koja je pala. Ali vidjet ćemo što će biti sada za Dan žena - rekli su u bijeljinskoj cvjećarnici Čarolija, piše Glas Srpske.

Osim visokih cijena, kako kažu, problem je i dosta lošija kvaliteta. - Zbog svega toga cvjećarnice su mahom smanjile količinu robe koju su nekada nabavljale za Dan žena, čak možda i prepolovile - rekli su u toj cvjećarnici. Dodali su da ruža košta do 6 KM, dok je za prosječan buket potrebno izdvojiti od 22 do 25 KM. Kažu kako jači spol dolazi tijekom čitave godine i vjerniji su kupci nego žene.

- Bukete kupuju za rođendane, kad dobiju prinovu, za godišnjice braka ili kad pokušavaju riješiti neki problem - rekli su. Da su cijene repromaterijala dosta više nego prije, potvrđuju i u cvjećarnici Iris iz Trebinja, gdje kažu da su zbog visokih nabavnih cijena morali korigirati cjenike.

- Oni koji žele obradovati nekoga za Dan žena za karanfil će morati izdvojiti 2 KM, a za ružu od 4 do 7 KM, ovisno o klasi - kažu. Najviše se kupuju ruže, karanfili, ali i ljiljani. - Posljednjih godina velika je pomama i za tulipanima, mladi ih vole. Vide ih u modnim časopisima pa ih rado kupuju - ističu. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?