Centar za edukaciju i rehabilitaciju "Kuća nade" Odžak

I osobe s poteškoćama u razvoju imaju svoje ambasadore

storyeditor/2022-11-01/odzak.png
02.11.2022.
u 21:27

Centar za edukaciju i rehabilitaciju "Kuća nade" Odžak jedna je od triju udruga u Posavskoj županiji koja brine o najranjivijoj populaciji, osobama s poteškoćama u razvoju s raznim oblicima invaliditeta, piše Večernji list BiH.

Zajednički rad

Izrastao je u respektabilnu udrugu koja tu odgovornu zadaću obavlja na vrlo profesionalan način te, što je možda još važnije, s puno senzibiliteta prema onima kojima je njihova pomoć od životne važnosti. U općini svaku manifestaciju koju potpisuje Kuća nade poprate masovnim sudjelovanjem, kako volontiranjem tako i posjećenošću njihovim priredbama, izložbama, nastupima. Na posljednjoj od takvih manifestacija - "Dječji tjedan" aktivno su sudjelovali građani i predstavnici općinskih i županijskih institucija kroz radionice ispunjavajući ih kreativnošću nastaloj zajedničkim radom. - Projekt pod nazivom "Budimo ambasadori osoba s poteškoćama u razvoju kroz inkluziju", koji je podržala općinska načelnica Nada Ćulap, okupio je predstavnike općinskih službi, ravnatelje institucija, zastupnike u Posavskoj županiji, zastupnike na državnoj i federalnoj razini, ministre, medije te važne osobe naše lokalne zajednice. Projekt je obuhvatio tri dana aktivnog rada u prostorijama Kuće nade sa završetkom u našem gradu. Naši ambasadori, oni koji mogu učiniti velike promjene, zajedno su s nama, kao i mladi koji sudjeluju kroz radionice edukativno-interaktivnog sadržaja. Stručni kadar pravi je primjer inkluzije i ogledalo kakvu odgovornost nosi naziv ambasador osoba s poteškoćama u razvoju. Nema riječi s kojima bismo mogli opisati koliko smo ponosni na naše ambasadore i lokalnu zajednicu i koliko ljubavi unose u svoje angažiranje - ističe Ivana Šimić, voditeljica Kuće nade. U Kući nade osobito su ponosni na program "Skrb izvan vlastite obitelji do deset korisnika" koji vodi Marina Novaković, socijalna pedagoginja. Trenutačno je u tom smještaju drugi dom našlo petero korisnika. Štićenici Centra za edukciju i rehabilitaciju iz Odžaka redoviti su i na svim natjecanjima pa su tako nedavno sudjelovali i u sportskom druženju "Djeca sunca" u susjednom Šamcu.

Majstori za kolače

- Ovim putem želimo im zahvaliti na gostoprimstvu i mogućnosti da proširimo našu suradnju pokazujući ljubav, razumijevanje i potporu jedni drugima - poručuju iz Kuće nade. A s približavanjem kraja godine već osmišljavaju planove kojima će programima i radionicama "zamirisati" svoj drugi dom jer su postali pravi majstori u pripremi kolača, a i mnogočemu drugome.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?