XXII. Framin u Visokom

I treći put zaredom prvaci ministranti iz Posavine

18.05.2019.
u 08:30

Održan je XXII. susret franjevačkih ministranata Framin u Visokom pod geslom “Sve što činiš, čini s ljubavlju”. Sudjelovalo je 270 ministranata iz 16 župa Provincije Bosne Srebrene. Posavski svećenik fra Mario Jurić, gvardijan i župnik župe Tolisa, predvodio je misu. U propovijedi je mladima poručio: - Gdje god se nalazili, radujte se jer samo nasmijani možete čuti glas Kristov. Sve ministrante pozdravili su fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom, i fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame. Župa svete Ane iz Domaljevca ima iznimne framaše, a među njima i ministrante. Angažirani mladi pronose pozitivan glas svoje župe, humano su osviješteni i pokretači su brojnih akcija. Pokazuju kako su i educirani pa već treću godinu zaredom osvajaju prvo mjesto u kvizu znanja na Susretu franjevačkih ministranata. U proteklih pet godina ekipe za kviz znanja su u standardnoj postavi: Ivana Perišić, Jelena Petričević, Antonia Josić, Marina Perišić, Magdalena Knežević, Antonia Đurković, Jelena Anđić, Lucija Rošić, Nina Oršolić, Veronika i Katarina Koturić, Marija Petrović, Ivona Lucić, Dalija Tunjić i Lana. Teme kviza znanja bile su “Misijsko djelovanje Crkve” te “Ministranti i njihova služba”. Druga je bila župa Novi Šeher, a treća župa Busovača. - Ponosni smo na ministrantsku zajednicu od 30 članova, šest dječaka i 24 djevojčice svih uzrasta podijeljenih u tri skupine za ministriranje. Razgovaramo o različitim temama koje se uglavnom odnose na ministrantsku službu, ali i o našoj župnoj zajednici, njezinoj povijesti euharistiji i ostalim sakramentima, o vrijednostima ljudskog života, posebice o prikupljanju pomoći za siromašne i nemoćne te zaštiti prirode i okoliša - kaže nam animator framaša fra Bono Kovačević. Što se, pak, tiče sportskih nadmetanja (stolni tenis), pobjeda je ponovno pripala Posavljacima - pobjednička župa je Grebnice, drugo mjesto Kraljevoj Sutjesci, a treće župi Novi Šeher. U igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Novi Šeher, drugo župi Domaljevac, a zasluženo prvo mjesto župi Osova. Najbolje navijače ima župa Podmilačje.

- Hvala svim našim ministrantima koji su srce naše provincije, što su nam pokazali kako mladenačka radost doista čini čuda. Hvala dragom Bogu bez kojeg ovaj čudesan susret ne bi bio moguć - poručila je Iva Maros.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije