I u 90. godini osvaja hercegovačke planinske vrhove

09.09.2017.
u 16:45

Gledala sam ga kako laganim korakom gazi hercegovački kamenjar u svom kariranom odjelu, kapom i štapom u ruci. Kako mu je svaki pokret tako prirodan i u skladu sa onim što nas je okruživalo. Kasnije sam saznala da je odrastao na Čabulji i da je spremniji od svih nas skupa.

"Još uvijek pamtim prvi put kad sam srela našeg Amidžu (punim imenom Ivan Karačić – Šudur).

Bilo je to prije tri godine pri našem usponu na Veliku Vlajnu. Među nas dvadesetak našao se i on, tada 87 godina mlad . Gledala sam u čudu kao novi član društva u njega i pitala se hoće li se stvarno uspeti na vrh? Tada mi je netko od starijih članova društva rekao da se ja brinem za sebe, a ne za Amidžu. I tako je bilo. Gledala sam ga kako laganim korakom gazi hercegovački kamenjar u svom kariranom odjelu, kapom i štapom u ruci. Kako mu je svaki pokret tako prirodan i u skladu sa onim što nas je okruživalo. Kasnije sam saznala da je odrastao na Čabulji i da je spremniji od svih nas skupa.

Nije tu Amidža stao, redovan je na svim našim izletima. I dan danas ga znaju pogledati sa sumnjom oni koji se prvi put s njim sretnu na planinarskim stazama širom BiH, a i šire. Ali Amidža goni svoje i ne staje. Evo njegov zadnji uspon je bio nedavno na najviši vrh Hercegovine Pločno 2228 m n / v.", navedeno je na hpd-prenj1933.ba.

Nedavno je proslavio svoj 90. rođendan.

"Ekipa iz HPD Prenj 1933. koristi i ovu priliku da našem Amidži zaželi Sretan Rođendan, i da nas i dalje počasti svojim prisustvom kako na planinarskim izletima tako i na druženjima koje naše društvo organizira. A jedno takvo druženje upriličeno je u našem planinarskom domu “Bogodol” da bi zajedno proslavili Amidžin 90. rođendan. Uz tortu i pjesmu našem Amidži su uručeni i darovi koji će mu zasigurno poslužiti na nekim od sljedećih izleta", prenosi hpd-prenj1933.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije