Džaferović i Čolak s Sharifom

Iduće godine BiH će posjetiti vodeći pakistanski gospodarstvenici

pakistan
21.12.2016.
u 14:43

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak razgovarali su danas u Sarajevu s predsjednikom Vlade Islamske Republike Pakistan Nawazom Sharifom o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dvije države.

Ističući činjenicu da su odnosi BiH i Pakistana izrazito prijateljski, dva izaslanstva zajednički su naglasili da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske suradnje, posebno u oblastima energetike, vojne i drvoprerađivačke industrije, te poljoprivrede.

Naglašavajući stav Vlade Pakistana da Bosna i Hercegovina ima ključnu ulogu u regiji zapadnog Balkana, te da predstavlja uspješan primjer suživota tri naroda, premijer Sharif poželio je našoj zemlji mnogo uspjeha na putu ka Europskoj uniji i NATO-u, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Premijer Sharif najavio je skorašnje potpisivanje sporazuma između dvije zemlje o ukidanju viza za nositelje diplomatskih putovnica. On je također naglasio da će iduće godine Bosnu i Hercegovinu posjetiti izaslanstva vodećih pakistanskih gospodarstvenika s ciljem unapređenja ekonomske suradnje i trgovinske razmjene dvije zemlja.

Zahvaljujući premijeru i narodu Pakistana na pomoći koju je ta zemlja pružala u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu, Džaferović i Čolak istakli su spremnost da rade na unapređenju odnosa s Pakistanom na svim poljima. S tim u vezi, članovi rukovodstva oba doma PSBiH založili su se i za što skorije potpisivanje sporazuma dvije države u oblastima borbe protiv terorizma i ograniziranog kriminala, o preferencijalnoj trgovini, kao i druge sporazume koji bi ojačali bilateralnu suradnju BiH i Pakistana.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređivanju međuparlamentarne suradnje, kroz uspostavljanje kontakata i posjeta članova parlamentarnih grupa prijateljstva. Članovi rukovodstva oba doma PSBiH prihvatili su poziv premijera Sharifa da posjete Pakistan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?