Vjekoslav Bevanda

Idući tjedan bi trebao biti usvojen dokument okvirnog proračuna i program javnih investicija

Vjekoslav Bevanda
21.07.2016.
u 15:36

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je novinarima u Sarajevu da je na sjednici Vijeća ministara BiH razmatran dokument okvirnog proračuna i program javnih investicija.

- Budući da su oba dokumenta urađena u skladu s proračunskim instrukcijama i u cilju da konačno proračun uputimo u parlament do kraja 11. mjeseca, urađen je okvirni proračun. Kolege ministri su zamolili dodatna dva-tri dana ukoliko ima nekih primjedbi i sugestija na sam dokument - kazao je ministar Bevanda, javlja Fena.

Dodao je da je rok do ponedjeljka da u pismenoj formi te primjedbe budu dostavljene.

- Ministarstvo će to preraditi i u četvrtak na sjednici, onako kako smo dogovorili, dokument okvirnog proračuna će biti usvojen i steći ćemo uvjete da krenemo ka izradi proračuna i da konačno ispoštujemo proračunski kalendar i program javnih investicija, koji je usko vezan s tim - naveo je Bevanda.

Na pitanje koliko kredit MMF-a može mijenjati stvari, ministar Bevanda je odgovorio da će on "mijenjati u ukupnoj financijskoj situaciji oba proračuna, a ni u čemu državni proračun“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?