veliki uspjeh

Igra "The Enchanted World" sarajevskih kreativaca dostupna na Apple Arcadeu

19.09.2019.
u 21:45

Nadasve uspješni državljani BiH Ivan Ramadan i Amar Zupčević iz Sarajeva, razvili su igru "The Enchanted World" u suradnji s Appleom, koja je od sada dostupna.

Mjesec dana od danas dostupna će biti svima besplatno, nakon čega će se naplaćivati pet dolara mjesečno. Radi se o velikom i značajnom projektu ovih bh. animatora i kreativaca koji su na razvoju igre u suradnji s Appleom radili prethodne tri godine.

Ramadan i Zupčević svoju igri su razvijali u sklopu Apple Arcadea, platforme za videoigre, čiji su dio i ovaj bh. dvojac, piše Klix. 

"The Enchanted World" je puzzle/adventure igra gdje igrač uzima ulogu jedne šumske vile koja treba svoj svijet sastaviti nazad u prvobitno stanje.

Ono što posebno karakterizira ovu igru i što je u promotivnom smilsu važno za BiH je mnogo bh. tradicionalnih elemenata koje su autori koristili u igri.

U ovoj igri se može čuti i sevdalinka, čiji je autor Damir Imamović. Pored toga pejzaži bh. sela Lukomir i Umoljani su također bili inspiracija kreatorima igre, a tu su i stećci.

S obzirom da je ovu igru službeno predstavio i Apple na svom službenom eventu kada su prezentirali nove mobilne uređaje, dovoljno govori o kakvom se uspjehu radi.

Igru možete skinuti na bilo koji Apple uređaj  OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?