Blokada Vijeća ministara

Igrokaz za NATO se nastavlja: Ministar potajno odnosi ANP ili se aktivira IPAP

18.06.2019.
u 09:10

Uspostava novog saziva državnog Vijeća ministara BiH odavno je postala žrtva pokušaja da se manipulativnim interpretacijama pokaže kako će i u tome procesu jedna od strana doživjeti poraz. Povod je pronađen u aktiviranju dokumenta Nacionalni godišnji program (ANP), koji čak i akteri ovog političkog sukoba krivo nazivaju predstavljajući ga različitim imenima.

Glavni akteri ovog ping-ponga sjede u političkom Sarajevu koji nastoji što dulje sačuvati pozicije u Vijeću ministara, pokušati se predstaviti prozapadno orijentiranim nasuprot Banje Luke te svojoj javnosti lakše prodati priču o domoljublju i razlozima zagrljaja sa SNSD-om Milorada Dodika.

Međusobne optužbe

To se čini čak iako su postojala dva ili tri razrađena scenarija kako će se zadovoljiti ovaj svojevrsni sajam taštine i intriga te su na kraju u trima javnostima svi sudionici buduće vlasti mogli biti predstavljeni kao dobitnici procesa. Kako se doznaje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?