Neki od kandidata za Predsjedništvo BiH priželjkuju novi egzodus Hrvata

"Ima da Velež igra pod Bijelim brijegom i da se na Humu vijori ogromna zastava BiH"

'Bosnia\'s wartime chief General Sefer Halilovic appears at the UN war crimes tribunal in The Hague, 27 September 2001. General Halilovic, who led Bosnia\'s Muslim-led army between May 1992 and Novemb
Foto: 'OLAF KRAAK'
27.08.2014.
u 09:17

Neka se oni koji zazivaju treći entitet i Mostar kao "stolni grad" ne raduju, kaže Sefer Halilović

Iako službeno još nije počela, predizborna kampanja je itekako prisutna u BiH. Kako će kampanja biti prljavija nego ikad, te kako će za glas više preko usta prevaliti kojekakve neprimjerene rečenice, neki od kandidata u utrci za Predsjedništvo BiH već su pokazali ovih dana. Sefer Halilović, nekadašnji načelnik Glavnog stožera Armije BiH, predsjednik BPS-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, u razgovoru za agenciju Polis, između ostalog, dotaknuo se preustroja Mostara pri čemu je naglasio da Mostar nikada neće biti stolni grad trećeg entiteta, te da više nema hrvatske vojske koja će pomoći Hrvatima. “Mislio sam da oni koji su potpisali izdaju Hercegovine i Mostara, nakon agresije na našu zemlju, neće smjeti ni ući u Mostar. Bio sam šokiran kada sam shvatio da su postali vlast na istom mjestu koje su izdali i ostavili da crkava. Sada smo tu gdje jesmo i postavili ste pitanje kako izaći iz tog stanja? Na ovaj ili onaj način BiH će biti cjelovita zemlja. Rekao sam vam, isto se odnosi i na secesioniste iz Banje Luke, kao i na one koji tako razmišljaju u zapadnom Mostaru, država Bosna i Hercegovina će ako ja budem njen predsjednik i BPS u vlasti, doći na lice mjesta u ta mjesta i pokazati svoju snagu. Neće nama nikakvi lokalci kvariti sreću, odnosno svađati narod zbog svojih lopovskih interesa jer ne prizivaju oni kojekakva odcjepljenja i entitete zbog naroda, već zbog svojih lopovluka. Znate onu “Ne laje pas zbog sela...”, stoji u intervjuu. Dodaje da se oni koji zazivaju treći entitet i Mostar kao “stolni grad” ne trebaju radovati. “Neka ne likuju jer nema više ni hrvatske vojske ni dobrovoljačkih jedinica da im pomažu u tom naumu. Oni su upućeni na nas, a mi hoćemo i tražit ćemo Mostar kao jedinstven grad. I, ako Bog da, dobit ćemo ga jer eto neka nam pokažu na koji način misle da nam ga ne daju? Njihovo je Sarajevo koliko naše, ali će i Mostar biti zajednički i točka”, kaže Halilović. Da Halilović misli ozbiljno, vidljivo je i u ostatku intervjua. “Ne zanima me tko je tamo zadojen fašizmom, a tko nekakvim velikohrvatstvom, ima Velež da igra pod Bijelim brijegom i ima da se na Humu iznad Mostara vijori ogromna zastava BiH. Da vidim koje su snage koje će to spriječiti! Ne može Sarajevo biti zajedničko, federalna Vlada za sve, a Mostar samo za Hrvate, ili je sve zajedničko, ili neće stvari ići više kako su išle i neka svi to znaju. Nismo mi lud narod da dopuštamo da hrvatski Konzum iz BiH godišnje iznese milijarde maraka, a da mi zauzvrat ne smijemo pronijeti bh. zastavu ulicama Mostara”, oštar je Halilović

Komentara 7

MA
mamarti
11:05 27.08.2014.

malo morgen sefere

DJ
djurex
11:42 27.08.2014.

Sefere ti bi trebao biti u zatvoru..ako ne radi zlocina nad hrvatima onda zbog pljacke vlastitog naroda..isto kao i oni koje prozivas..isti ste svi...s druge strane nadji primjeru svijetu gdje tri glasa u jednom dijelu grada (hrvatskom) vaze koliko jedan( bosnjacki) .. A koliko je sarajevo nase-vase pokazuje bas podatak da taj konzum kojega prozivas nema pet hrvata zaposlena u cijelom sarajevu,znam to provjereno..cak stovise sve vaznije todoriceve tvrtke vode iskljucivo bosnjaci ukoliko drug sefer nije znao..u svim tim todoricevim tvrtkama se provodi "ciscenje"hrvata svakodnevno sto svjedoci i nedavni primjer kad je u ledo dosao direktor bosnjak i otpustio hrvate a primio bosnjake po mostaru..

H2
hercegovac - 2
15:29 27.08.2014.

Koliko nebuloza i prijetnji od ovoga koji je nanio toliko zla Hrvatskom narodu i ponovno prijeti i iznosi laži i zloće da se trebamo zapitati kakve protuhe se kandidiraju za člana Predsjedništva i zar očekuje glas naroda ponovno huškajući narodod svojim krajnje neodgovornim nebulozama zadojenim muslimanskim ekstremizmom kojega smo svjedoci i ovih dana. Sefere, prestani lupetati i odlazi s političke scene sa takvim nebulozama i glupostima u ropotarnicu povijesti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije