znate li?

Imamo najjednostavnija rješenja: Kako očistiti zagorenu tavu?

shutterstock
02.01.2020.
u 12:06

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova da vaša tavica više ne bude crna.

Nikada nije zabavno kada radite neko jednostavno jelo, ali vam pregori i uništi tavicu. Onda je uvijek muka sa čišćenjem i pospremanjem. Ali pomoću ovih nekoliko jednostavnih trikova očistiti ćete svoju zgorenu tavicu u tren oka.

Soda bikarbona

U tavicu naspite poveću količinu sode bikarbone, malo deterdženta za pranje suđa i tople vode. Ostavite da smjesa djeluje 15 minuta, zatim ju operite kao i inače i vaša tavica biti će kao nova.

Sol

Još jedan način čišćenja tavice je sa krupnom soli i limunom. Tavicu pospite krupnom soli, a limun narežite na pola. Zatim jednom polovicom limuna utrljajte sol u tavicu. Nakon toga je operite kao inače i gotovi ste.

Vanjski dio tavice

Ako vam se vanjski dio tavice zgori i pocrni, možete ga oprati jednostavnom smjesom vode i sode bikarbone. U jednu zdijelu pomiješajte četvrtinu vode i tri četvrtine sode bikarbone te tu smijesu nanesite na vanjski dio tavice i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Zatim isprete smjesu i oribate tavicu spužvicom i spremni ste za ponovno korištenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije