Senat potvrdio

Imenovan novi američki veleposlanik u BiH Eric G. Nelson

03.01.2019.
u 16:32

Američki Senat potvrdio je imenovanje novog američkog veleposlanika u BiH Erica Georga Nelsona, čime je on i službeno postao novi diplomat koji će u narednom mandatu biti na čelu Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu i tako naslijediti Maureen Cormack.

On je prethodno, 28. studenoga, jednoglasno potvrđen na sjednici Odbora za vanjsku politiku Senata SAD-a. Nelson je potvrđen u Senatu putem tzv. glasovnog glasovanja (Voice vote), piše Klix.ba. 

Nakon potvrde imenovanja u Senatu Nelsona čeka i svečano polaganje prisege u State Departmentu nakon čega bi trebao doputovati u Sarajevo.

Nelson je karijerni (nestranački) viši službenik State Departmenta, a poslove diplomate obavlja još od 1980. godine. Trenutno obnaša funkciju zamjenika izvršnog tajnika i funkciju direktora izvršnog ureda Izvršnog tajništva  u sklopu State Departmenta.

On je ranije izjavio da će Sjedinjene Američke Države ostati odlučne u podržavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?