vstv bih

Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH

26.10.2017.
u 14:08

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 25. i 26. listopada u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini RS-a imenovani su - Dragoslav Erdelić na poziciju suca Okružnog suda u Bijeljini, Siniša  Lazarević na poziciju suca Osnovnog suda u Bijeljini te Jelena Okuka na poziciju dodatnog suca Osnovnog suda Sokolac.

Na razini FBiH imenovani su - Belma Čano-Sejfović, Dragan Vukajlović i Mirela Vojnović na poziciju suca u Općinski sud u Sarajevu, Ismet Alibašić na poziciju suca u Općinski sud u Velikoj Kladuši, a Sabira Baraković na poziciju dodatnog suca u Županijski sud u Tuzli, dok su Aid Hadžismailović i Medina Džerahović imenovani na poziciju tužitelja Županijskog tužilteljstva Sarajevske županije.

Istovremeno, Željko Rezo imenovan je na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva HNŽ, a Marin Kajić na poziciju stručnog suradnika u Općinski sud u Bugojnu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. prosinca 2017. godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije