PREGOVORI

Imenovanje Vlade FBiH i Vijeća ministara moguće idućeg tjedna

VLADA
03.03.2015.
u 09:11

U igri nekoliko opcija, od povratka DF-a za pregovarački stol 
do manjinske vlade ili novih partnera

Stranačka izaslanstva HDZ-a BiH i SDA danas u Sarajevu nastavljaju razgovore o uspostavi vlasti u Federaciji BiH. Očekuje se konačna odluka o Vladi FBiH. Nakon iznenadnog poteza Demokratske fronte (DF) i povlačenja iz već dogovorene koalicije, i SDA i HDZ BiH održali su stranačke sastanke i razmotrili sve opcije za formiranje vlasti koje su im preostale.

Ključni trenutak za vlast

Intenzivna je bila jučer unutarstranačka aktivnost u SDA. Zasjedao je kolegij, a potom i Predsjedništvo stranke kako bi se zauzeo konačan stav o uspostavi vlasti. U HDZ-u BiH također se jučer razmatralo kako postupiti u novonastaloj situaciji i danas nastaviti razgovore s SDA. U igri je nekoliko opcija, od povratka DF-a za pregovarački stol do manjinske Vlade, ili čak uspostave koalicije s novim partnerima...

...VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Komentara 2

RO
rosa
11:19 04.03.2015.

Tjedan po tjedan i tako od izbora prođe punih 5 mjeseci. Evidentno je da su narodi u BiH ponovo izabrali tzv. "velike vođe".

BR
brodarevac
11:00 03.03.2015.

SDA odlučila dati sva ministarska mjesta HDZu kako se ne bi osjećali ugroženim Čović postigao nevjerovatno predizborno obećanje da će svi Hrvati biti zaposleni u BiH. KaraMarko i KitaRevi su zadovoljni odlukom i položajem Hrvata u susjednoj nezavisnoj državi kojoj daju punu podršku ka evropskom putu. Vuk sit i koze na broju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije