snimanje

Imotski jučer pod opsadom 'Generala' FOTO

17.05.2017.
u 12:25

Imotski je u utorak poslije podne bio pod pravom opsadom Migova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

I to nisu bili obični preleti, već borbeni letovi. Istina, bez navođenih raketa i ispuštanja bombi, ali dovoljno nisko preko krovova imotskih kuća, da su treperili prozori, ali i bubnjići u ušima mnogih. I dakako nitko nije posebno bio uzbuđen. Znali su mnogi i pripremali se za to. Antun Tonći Vrdoljak poznati naš redatelj u svom rodnom Imotskom nakon davno snimljenih scena njegovog filma „Ljubav i poneka psovka“, pa „Prosjaka i sinova“, snimao je vrlo važne kadrove svog najnovijeg a kako je izjavio i posljednjeg filma u bogatoj redateljskoj karijeri „Generala“. Film o životu i ratnom putu generala Ante Gotovine.

Buka Miga, pa detonacije, dim, u okružju stare imotske Duhanske stanice, dostojanstveno držanje generala Gotovine (Goran Višnjić), neumorni Mustafa Nadarević. Čudo tehnike i kamera, rasvjete i posebnih efekata, stativa i objektiva, sve se to ispremiješalo sa znatiželjom brojnih mladih, a i starijih Imoćana, koji su otvorenih očiju gledali snimanje scena „Generala“.

- Ovo su mi bitni kadrovi i zato sam ih i snimao u mom Imotskom. Učinili smo dosta posla, ali nam ostaje i još rada i truda. Sada nakon Imotskog snimamo interijere u Zagrebu, pa opet u Dalmaciju i nakon toga u Slavoniju. Ima posla, a bogme kada vidim polet i rad moje glumačke, snimateljske i ostalih ekipa, imam osjećaj da bi mogao snimati još pet godina. Istina moj sin Andro drži sve konce u rukama, a vidite s kojom ozbiljnošću radi moj prijatelj Mustafa Nadarević. Ne može brate više od obožavatelja. Nema trenutka pauze da se oko njega ne okupi mnoštvo, posebno djece i onih koji gledaju Lud, zbunjem, normalan. Pa kako je ta serija popularna.

- Da sada još snimanja i onda, ajme majko montaža. Uvjeren sam ako bude sve u najboljem redu da ćemo pred kraj godine, tamo oko Božića imati „Generala“ u kinima, a serija tek slijedeće godine, referirao nam je gospodin Antun Vrdoljak tijek snimanja „Generala“.

Ambijent stare Duhanske stanice u Imotskom izabran je ne samo stoga što je Vrdoljak želio imati scene iz rodnog Imotskog u tom kultnom filmu, već i stoga što su one vrlo impresivne.

- Odličan je ambijent, snimanje u Imotskom proteklo je u redu. O spizi imotskoj da i ne govorim. Pa nisam se ja oženio odasvud, već uzeo pravu Imoćanku, šalio se Goran Višnjić na naše pitanje kako mu je u rodnom gradu njegovog punca. Dakako da su i Višnjića opsjedali sa selfie, pogađate, posebno ljepši spol.
A Mustafa Nadarević, poznati Izet Fazlinović, uistinu je bio osoba broj jedan u cijeloj imotskoj priči sa snimanja Generala. Uvijek nasmijan, susretljiv, ugađao je djeci i odraslima. Na stotine fotosa, prenosi Radio Imotski.

- Bogme, lijepo je ovdje, ma bio sam bolan ja u Imotskom, snimo, ljudi su brate salalni, kroz smijeh nam reče Mustafa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije