Parlamentarna skupština Vijeća Europe

Implemenitirati presude Europskog suda za ljudska prava

sdf
27.01.2017.
u 13:22

Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PSVE), u okviru prvog dijela redovitog zasjedanja, usvojila je u Strasbourgu Rezoluciju o napretku monitoring procedure, koja se dijelom odnosi i na Bosnu i Hercegovinu a koja je i dalje pod monitoringom Vijeća Europe.

Sastavni dio Rezolucije su i usvojena tri amandmana člana Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u PSVE Damira Arnauta, koji su predloženi uz potporu pet drugih članove PSVE iz četiri različite države i tri političke skupine.

Amandmani, koji su prethodno jednoglasno usvojeni na Monitoring komitetu PSVE, prihvaćeni su bez rasprave na plenarnoj sjednici PSVE, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Pored uobičajenog poziva BiH da provede presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH", usvojenim amandmanima BiH se poziva da provede i presude u predmetima "Pilav protiv BiH" i "Zornić protiv BiH", čime je BiH, prvi put putem rezolucije PSVE-a pozvana da provede i presude u ova dva predmeta.

U okviru osiguravanja potpore za svoje amandmane, član Izaslanstva PSBiH u PSVE-u Damir Arnaut razgovarao je s oba izvjestitelja PSVE za BiH, Rogerom Galeom iz Velike Britanije i Egidijusom Vareikisom iz Litve te sa članovima PSVE Tinyom Koxom i Pieterom Omtzigtom iz Nizozemske, Predragom Sekulićem iz Crne Gore i Alainom Destexheom iz Belgije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije